ABD-RU-SHIN

Abd-ru-shin_02

Författaren av Gralsbudskapet föddes den 18 april 1875 i Bischofswerda (utanför Dresden) i Tyskland. Hans namn var Oskar Ernst Bernhardt och han var framgångsrik som författare av bland annat pjäser och reseskildringar i början av 1900-talet.

Gralsbudskapet publicerade han under namnet Abd-ru-shin. Han påbörjade verket efter sin hemkomst från ett engelskt interneringsläger, där han hade hållits fången under första världskriget. En innerlig önskan hade väckts inom honom att föra vidare sina omfattande insikter om livets mening, födelse och död, människans uppgift i skapelsen och hennes förhållande till Skaparen – för att på så sätt hjälpa och visa vägen ut ur den andliga nöden. Namnet Abd-ru-shin valde han som en uppfyllelse från ett tidigare jordeliv, som han insåg hade varit förberedelsen för hans gärning i detta liv.

De föredrag som sammanfattats i Gralsbudskapet kom till mellan åren 1923 och 1937. På 1920-talet höll Abd-ru-shin även offentliga föredrag där den av honom presenterade nya kunskapen om skapelsen verkade omvälvande på många sätt. Den har fortfarande inte förlorat något av sin omfattande giltighet.

Från år 1928 levde Abd-ru-shin med sin familj i Vomperberg i Tyrolen (Österrike). Nationalsocialismens maktövertagande gjorde att hans gärning fick ett våldsamt slut. Den under tiden uppförda Gralsbyn konfiskerades och Abd-ru-shin tvångsförflyttades till Kipsdorf (Erzgebirge, Tyskland), där han sattes under ständig övervakning av Gestapo. Han dog den 6 december 1941 i följderna av dessa åtgärder.

Herbert Vollmann, som var samtida med Abd-ru-shin, skrev: ”Hans enkla naturlighet och vänliga och samtidigt majestätiska sätt gjorde ett djupt intryck på alla som träffade honom.” Och i en rapport i en Münchentidning från år 1933 stod det att läsa om Abd-ru-shin: ”Det finns något hemlighetsfullt omkring honom, något som talar ur hans ögons skarpa och samtidigt vänliga blick. Det känns som en hälsning från en ljus och avlägsen plats.”

Abd-ru-shin var en stark motståndare till all personkult. Han ville att hans läsares uppmärksamhet skulle koncentreras på innehållet i hans verk, på orden istället för författaren. Själva Gralsbudskapet är levande kunskap som Abd-ru-shin inte sammanställde av andra läror utan skapade ur sin egen övertygelse. Den är samtidigt även en giltig legitimation för sin skapare.